Jaarthema

Dit jaar heeft het bestuur gekozen voor het jaarthema: ‘Verrijkend’.

Als bestuur hebben wij gekozen voor het jaarthema ‘verrijkend’. Verrijken wil zeggen: Iets beter maken en naar een hoger niveau tillen. Als lid hebben we de afgelopen jaren binnen Ichthus Utrecht echt als verrijkend mogen ervaren. Het maakte ons rijker, niet in de zin van geld, maar in de zin van ervaringen, persoonlijke groei, groei in het geloof, en in het leren kennen van veel nieuwe en leuke mensen. We hopen dat komend jaar ieder lid dit ook echt zo mag ervaren en dat Ichthus Utrecht je leven verrijkt.
Er zijn veel verschillende manieren waarop de vereniging verrijkend kan zijn. Allereerst bieden de wekelijkse kringen een mooie open plek waarin je jezelf kan zijn en waar je samen met anderen meer kan ontdekken over God. Op die manier kan je je geloof verdiepen. Daarnaast is Ichthus Utrecht ook een plek voor persoonlijke groei en het opdoen van nieuwe vaardigheden. Er zijn talloze mogelijkheden om je in te zetten voor de vereniging en daarmee jezelf uit te dagen om nieuwe dingen te proberen. Juist het doen van nieuwe dingen kan zoó verrijkend zijn. Bovendien is er ruimte om stil te staan, even niets te doen en te genieten wat Ichthus te bieden heeft. Tot slot is Ichthus Utrecht een plek waar je nieuwe mensen leert kennen en vriendschappen sluit waarmee je je leven verrijkt.
Als bestuur hebben we in 2021 het beleid geschreven voor het seizoen 2021-2022, waarin de volgende drie speerpunten centraal staan.

Verder groeien met God: Op Ichthus staat het geloof centraal, en daarmee ook de kringen. Hier ontmoet je studenten met heel verschillende kerkelijke achtergronden. Er is dit jaar onder andere meer aandacht voor de 50-dagentijd, en er zal een thema-avond zijn over verschillen in geloof. Ook willen we komend jaar als bestuur meedenken in hoe we verder kunnen groeien met God en een missionaire levenshouding kunnen aannemen.

Verbreden van je horizon: Door verder te kijken dan je neus lang is kun je nieuwe inzichten op doen. Op deze manier kun je jezelf beter leren kennen, je persoonlijk verder ontwikkelen en nieuwe perspectieven ontdekken. Dit kan door borreldebatavonden, lezingen en studietrajecten.

Verbinden met je naaste: We vinden het belangrijk dat we als vereniging betrokken zijn op elkaar, met elkaar meeleven en zo verbonden zijn. Zo geven we veel aandacht aan de integratie van de eerstejaars, aan de verbondenheid binnen de jaarlagen en aan de banden met alumni. We willen daarnaast ook gericht zijn op onze naasten buiten de vereniging, om zo Gods licht te kunnen verspreiden.