Lezingen

Bij Ichthus worden er ook enkele lezingen gehouden, om de derde doelstelling te bewerkstellingen: de bestudering van de relaties geloof-wetenschap en geloof-maatschappij. Onderwerpen kunnen erg uiteen liggen, maar zijn altijd op de één of andere manier gericht op wetenschap of maatschappij en hoe wij daar als christen mee om gaan. Voorbeelden zijn lezingen over de verhoudingen tussen Christendom-Jodendom en Christendom-Islam, maar andere voorbeelden zijn euthanasie en de kredietcrisis. De Studia organiseert deze lezingen in samenwerking met de Studiecoördinator.

Elk verenigingsjaar vinden ongeveer halverwege het jaar de studietrajecten plaats. Studietrajecten zijn bijeenkomsten waar verschillende onderwerpen aan bod komen in groepen van 10 tot 15 personen. Aan de hand van een studiekringleider en/of een spreker worden bepaalde onderwerpen in groepen besproken. Onderwerpen kunnen variëren: soms ligt de nadruk op theorie (geld en bezit, de politiek, media, ethiek en mensenrechten), soms op de praktijk (Bijbels koken, dans en drama). Zodoende is er elk jaar voor ieder wat wils.

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­