September: Een vliegende start!

Ja, daar staan we dan. Aan het begin van een jaar dat je mee moet maken. Het 12e lustrumjaar waarin het zestigjarig bestaan van onze vereniging uitbundig gevierd zal worden onder het thema ‘Living the dream’. Het jaar is grootst begonnen met tal van activiteiten, waar menig Ichthiaan zich heeft kunnen amuseren.  


Voor de doorgewinterde, of beter gezegd, doorgezomerde Ichthianen startte het Ichthusjaar met een jaarlagenavond, waar men elkaar in gemoedelijke sferen heeft kunnen ontmoeten en vakantieverhalen heeft kunnen delen. Het was een fijn weerzien!  

Het weekend erop bracht een groep Ichthianen door op de Betteld om het (kring)jaar geïnspireerd te beginnen tijdens de ReadIt. Samen met vele leden van andere IFES-verenigingen werd er nagedacht over thema’s als eenzaamheid, twijfel, rijkdom en schaamte. Naast de diensten werd er natuurlijk gezellig geborreld en verbroederd tot diep in de nacht.  

Daarna was het tijd om nieuwe leden binnen te hengelen… De introweek ging van start met een spetterend stadsspel. Enthousiaste Ichthianen lieten de pleden door middel van spellen de Ichthus-wateren verkennen. De pleden leerden de Ichthianen en elkaar beter kennen tijdens de Tour-de-Hap en de borrels tot diep in de nacht. Op woensdag was er de jaaropening waar we samen God mochten zoeken. Na een mooie speech van Liddie hebben we getoost op een Ichthus waar je je thuis voelt! De dag erna kregen de pleden nog meer mee van het reilen en zeilen bij Ichthus en werd er vervolgens volop gefeest tijdens de vissenfissa.  

    'Op een Ichthus waar je je thuis voelt!'   Jaaropening 

Ook vond deze maand de eerste lustrumactiviteit plaats. Rondom de Dom hebben strijdlustige Ichthianen gelasergamed, terwijl de iets minder strijdlustige Ichthianen al borrelend toekeken vanuit Lebowski. Het was een enerverende avond!  

    Lasergamen!   Lasergamen! 

En een verslag van het ouderwets gezellige startweekend kan natuurlijk niet ontbreken, geniet van een korte terugblik…: Old Fashion Fabulous, overhemden en bretels, snorretjes en ballonnen. Het startweekend 2019 zat weer vol met de old fashioned gezelligheid van Ichthus, maar nu met nieuwe leden! Vrijdag leerden we elkaar eventjes wat beter kennen met de wildste kennismakingsspelen, om vervolgens tot laat in de avond ten prooi te vallen aan de jagers tijdens ‘The Hunt’. Zaterdag konden we genieten van het mooie weer rondom het Henschotermeer en zondag mochten we samen met Hans Borghuis en de band God eren en dienen in de zondagsdienst. De nieuwe leden werden volgens oud gebruik plechtig ingehamerd bij de BLV door het kersverse bestuur en vervolgens mochten we in onze mooiste kleding naar het feest gaan. Al met al een heerlijk vertrouwd old fashioned weekend, maar ondanks dat ook ontzettend fabulous.  

    Startweekend!   Installatie eerstejaars

Nadat onze kersverse sjaars uitgeslapen waren van het startweekend, was daar alweer hun volgende activiteit: de Bep-Henk-avond. Ik was er zelf niet bij, maar aan de foto’s te zien was het een gezellige avond! Menig Ichthiaan heeft zich in bijzondere posities weten te manouvreren tijdens het dansen of bij het uitvoeren van acrobatische kunsten.  

    Bep-Henk   Bep-Henk

Nieuws

 • November: Ichthus gaat verhuizen!

  De vereniging heeft in november niet stilgestaan. Van dankdag tot een Open Mic avond, van een nieuwe locatie tot aan de retraite, er is weer veel gebeurd!  

  Zo begon de maand met een BOCS sing-in in de Jeruzalemkerk op dankdag waarop we met andere christelijke studenten uit Utrecht God hebben mogen loven en prijzen. Na afloop was er een gezellige...

 • Oktober - Ichthus is aan!

  De tijd vliegt. De tweede Ichthusmaand is alweer voorbij. Het was weer een maand waarin er van alles gebeurde. Er werden tranen gelaten op kring tijdens de lifeline-avonden, er werd afgewassen bij studenten die hun ogen niet konden geloven, er werd gelachen en gedanst tijdens het Lustrumfeest. Kortom, er is weer genoeg gebeurd.  

 • September: Een vliegende start!

  Ja, daar staan we dan. Aan het begin van een jaar dat je mee moet maken. Het 12e lustrumjaar waarin het zestigjarig bestaan van onze vereniging uitbundig gevierd zal worden onder het thema ‘Living the dream’. Het jaar is grootst begonnen met tal van activiteiten, waar menig Ichthiaan zich heeft kunnen amuseren.  

 • Verdieping en ontspanning

  In april hebben we ook weer veel gedaan, van gezellige verenigingsavonden tot het opzoeken van verdieping. Tijd om even terug te kijken naar deze maand bij Ichthus!

  Deze maand vonden er onder andere activiteiten plaats die in het teken stonden van het delen van het geloof. Er werd een missieavond gehouden om samen...

 • Een extern gerichte maand

  Naast de wekelijkse maaltijden op woensdagavond en de kringavonden hebben er ook weer veel andere activiteiten bij Ichthus plaatsgevonden. Zo was er een thema-avond over geloofsgroei en werden er studietrajecten gehouden, waarbij er een aantal ichthianen aan andere ichthianen iets over een studiegerelateerd onderwerp vertelden. Wat erg leuk en leerzaam...

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­